9 Mart 2016 Çarşamba

Google Üniversite Seçimim (Google Tercih Rehberi)

Google Üniversite Seçimim Tercih YGS LYS


Google, dur durak bilmiyor. Bu sefer de bizi ,tam da şu zamanlarda, bizim için büyük önem arzeden bir uygulamayla karşıladı: Google Üniversite Seçimim.

Google'ın bu yeni hizmetiyle 'Konum' sorgusuyla üniversiteleri görüntüleyebiliyoruz. Bu özellik daha çok "Ben bu şehirden başka bir yere gitmem, isterse Kaldırım Mühendisliği olsun!" diyen üniversite adayları için sunulmuş gibi.Örneğin şehir olarak 'İstanbul'u seçtiğimizde aşağıdaki gibi bir sonuçla karşılaştık.



 İsterseniz gitmek istediğiniz bölüm ile de arama yapabiliyorsunuz. Örneğin 'Bilgisayar Mühendisliği' bölümünü seçtiğimizde bize Devlet ve Vakıf üniversite alternatiflerinin sayısını gösteriyor. Daha sonrasında istediğiniz gruptan devam ettiğinizde ilgili üniversitelerin listesi çıkıyor.

Ayrıca yerleşmek istediğiniz puan türü ve hayalinizdeki üniversitenin taban puanıyla da sorgulama yapabilirsiniz. Üniversiteleri seçtiğinizde üniversite Site ve Youtube linkleri bulunuyor. Ayrıyeten o üniversitede Sanal Tur da yapabiliyorsunuz.



İsterseniz sorgu sırasında 2'li ve 3'lü kombinasyonlar şeklinde de arama yapabilirsiniz.


Ayrıca Google Hangouts'taki canlı oturumlara sorularınızla katılarak işin uzmanlarından destek, öneri ve ipuçları alabilirsiniz.

'İlham Al' bölümunden ise kendiniz için seçtiğiniz mesleğin mezunlarından tavsiyeler alabilir, mesleği derinlemesine inceleyebilirsiniz.

Kendinize Özel olan bölümünüzde ise Favori Üniversitelerinizi görüntüleyebilir, YGS-LYS Akademik Takvimini inceleyebilir, Hangouts'ları takip edebilirsiniz.


Artık Google'ın bu hizmetiyle buluşmak için sabırsızlanıyorsanız buradan ulaşabilirsiniz.

Sosyal medyada Paylaş!
PAYLAŞ →

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen yorumunuzu ahlak sınırları içinde yapın...